Skip to main content

Over mij

Martine Klein: advocaat & mediator

Inmiddels ben ik meer dan 25 jaar werkzaam als advocaat en mediator. Na ruim 20 jaar gewerkt te hebben voor gerenommeerde kantoren met een specialisatie op het gebied van familie- en erfrecht, ben ik begin 2019 mijn eigen kantoor gestart. Aan de sfeervolle Nassaulaan in Den Haag vervolg ik mijn weg als advocaat en mediator om met aandacht en inlevingsvermogen mensen juridisch te begeleiden in de kwetsbare en moeilijke perioden van hun leven. Procederen doe ik als het niet anders kan. Want ik geloof in de dialoog. Met de belangen van mijn cliënt voorop, zet ik mij in om te komen tot duurzame oplossingen. Oplossingen die waterdicht zijn om zo ook problemen in de toekomst te voorkomen.

“C’est le ton qui fait la musique. Dat geldt zeker voor situaties waarin de emoties hoog kunnen oplopen. In mijn werk als advocaat of mediator besteed ik daarom veel aandacht aan de wijze van communiceren. Omdat ik uit ervaring weet welk verschil ik daarmee kan maken.”

Dit doe ik ook

Naast mijn werk als advocaat en mediator ben ik sinds 2009 ook Raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Dit maakt dat ik goed kan inschatten wat rechters belangrijk vinden en hoe zij tegen bepaalde kwesties aan zullen kijken.

Mijn kennis en ervaring draag ik graag over aan collega-advocaten. Zo geef ik sinds 2007 cursussen aan familieadvocaten, onder meer bij de vFAS (Vereniging voor Familie- en Erfrechtadvocaten en Scheidingsmediators).

Klantervaringen

Ik wil je bedanken voor de buitengewone inzet en daadkracht die jij de afgelopen jaren hebt gedemonstreerd. Het heeft mogen resulteren in een bevredigende afloop van het proces. Niet alleen heb ik dit gevoel, maar niet onbelangrijk voor de toekomst, wordt dit gedeeld door mijn ex-vrouw. Jouw onderhandelingsvaardigheden en inlevingsvermogen hebben ertoe geleid dat zij en ik periodiekaan de eettafel kunnen zitten om in goede harmonie de zaken te bespreken met en over onze dochter en andere kwesties van belang.

- Jean Paul van Munster –

Allereerst wil ik je ontzettend bedanken voor de prettige en efficiënte samenwerking gedurende dit (vervelende) proces. Ik heb je als een hele kundige en adequate advocaat ervaren. Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat mijn dossier altijd de aandacht kreeg die het nodig had. Tevens heb je vaart in de procedure weten te krijgen, en te houden. Ik vond het prettig om naar je te luisteren.

- Tjeerd Hoekstra-

Martine was mijn advocaat in onze overlegscheiding. Goed kunnen luisteren, een flinke dosis empathisch vermogen, slimme vragen stellen, snel kunnen analyseren en een scherpe geest zijn een paar van haar kwaliteiten. Daarnaast is Martine een warme en hartelijke persoonlijkheid. Ik zou haar aanraden aan een ieder, man of vrouw, die een advocaat zoekt in het zo pijnlijke en lastige proces van een echtscheiding. Ik heb haar ervaren als een steun in mijn rug in die pijnlijk ingewikkelde periode en ben haar nog steeds dankbaar.

- A.v.W. -

Martine, ik wil je bedanken voor de uitstekende mediation die hebt uitgevoerd voor ons. Het was niet zomaar een scheiding tussen twee partners in ons geval. Er kwamen ook onderwerpen aan de orde zoals een zakelijke eigendomsverdeling (aandelen, eigendom panden en opgebouwd pensioen in eigen beheer). Je hebt aangetoond niet alleen de privékant maar ook de zakelijke kant goed te begrijpen en met jouw deskundigheid oplossingen aan te dragen waar beiden zich niet te kort in gedaan voelden. Jouw geduldige en rustige aanpak heeft voor vertrouwen gezorgd aan beide kanten waardoor het goed mogelijk was om goede afspraken te maken.

Paul Blahowetz

Martine heeft mij geholpen bij mijn complexe echtscheiding, complex qua slechte verhoudingen tussen mij en mijn ex-partner maar ook vanwege alle financiële en fiscale componenten die aanwezig waren. Er was sprake van een uitgebreide ondernemingsstructuur, box III beleggingen, pensioen in eigen beheer, afgescheiden privé vermogen etc. Zij heeft mij hiermee kundig en vastberaden geholpen en tot een verrassend goed einde weten te brengen. Ik ben haar hier erg dankbaar voor!

Jan van Heeswijk

"Ik kende Martine al via een vrouwennetwerk in Den Haag. Toen ik hulp nodig had in verband met een nare situatie van scheiding dacht ik meteen aan haar. Martine heeft een rustige en weloverwogen manier van benaderen, is zakelijk met de juiste dosis empathie en geeft vertrouwen over de afwikkeling van mijn zaak.
Ik heb haar aanpak erg gewaardeerd en ik kijk er met een goed gevoel op terug, los en ondanks de emotionele kant.
En het leuke is dat we elkaar nog steeds regelmatig tegen komen!"

Laura Rath

Beste Martine,

Via deze weg wil ik je bedanken voor alle hulp. Ik weet dat het je werk is, maar je doet toch net dat beetje extra en je staat altijd direct voor me klaar!

Groetjes Mark Sneep

Mark Sneep

Martine Klein heeft ons goed geholpen. Achteraf bezien concludeer ik, dat niet het winnen van de zaak, maar het belang van ons kind altijd centraal heeft gestaan voor Martine. En hoe ingewikkeld dat soms ook is, het lijkt me het beste uitgangspunt.

Gies Buyserd

De diensten van een advocaat heb je in het algemeen niet uit luxe nodig. Maar met de keuze voor Martine ervaar je de luxe van een zeer professionele vakvrouw. Ze is in staat gebleken zowel veel oog te hebben voor de persoonlijke kant van de zaak als ook door snelle analyse tot de kern van de zaak te komen. Met name de persoonlijke aanpak heeft gevoeld als een begripvolle arm. Dus dank voor wat je voor mij hebt willen betekenen!

JP

 Belet- en ontstentenisregeling

In het geval ik door omstandigheden tijdelijk of permanent niet in staat ben mijn praktijk uit te oefenen zal deze worden waargenomen door mr. Marie-Suzanne van Waesberghe voor de familierechtzaken en mr. Carla van Waes en mr. Germaine Kuis voor erfrechtzaken. Indien deze situatie van toepassing is, zullen zij conform het daarvoor opgestelde waarnemingsprotocol worden ingelicht en contact opnemen met de cliënten die op dat moment een lopende zaak hebben bij mij.

Heeft u vragen over de gevolgen van een echtscheiding of de afwikkeling van een nalatenschap? Wilt u een second opinion? Ik hoor graag wat ik voor u kan betekenen!

Laten we kennismaken