Over mij

Martine Klein: advocaat & mediator

Na ruim 20 jaar gewerkt te hebben voor gerenommeerde kantoren met een specialisatie op het gebied van familie- en erfrecht, ben ik begin 2019 mijn eigen kantoor gestart. Aan de sfeervolle Nassaulaan in Den Haag vervolg ik mijn weg als advocaat en mediator om met aandacht en inlevingsvermogen mensen juridisch te begeleiden in de kwetsbare en moeilijke perioden van hun leven. Procederen doe ik als het niet anders kan. Want ik geloof in de dialoog. Met de belangen van mijn cliënt voorop, zet ik mij in om te komen tot duurzame oplossingen. Oplossingen die waterdicht zijn om zo ook problemen in de toekomst te voorkomen.

“C’est le ton qui fait la musique. Dat geldt zeker voor situaties waarin de emoties hoog kunnen oplopen. In mijn werk als advocaat of mediator besteed ik daarom veel aandacht aan de wijze van communiceren. Omdat ik uit ervaring weet welk verschil ik daarmee kan maken.”

Dit doe ik ook

Naast mijn werk als advocaat en mediator ben ik sinds 2009 ook Raadsheer-plaatsvervanger bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Dit maakt dat ik goed kan inschatten wat rechters belangrijk vinden en hoe zij tegen bepaalde kwesties aan zullen kijken.

Mijn kennis en ervaring draag ik graag over aan collega-advocaten. Zo geef ik sinds 2007 cursussen aan familieadvocaten, onder meer bij de vFAS (Vereniging voor Familie- en Erfrechtadvocaten en Scheidingsmediators).

Klantervaringen

Ik wil je bedanken voor de buitengewone inzet en daadkracht die jij de afgelopen jaren hebt gedemonstreerd. Het heeft mogen resulteren in een bevredigende afloop van het proces. Niet alleen heb ik dit gevoel, maar niet onbelangrijk voor de toekomst, wordt dit gedeeld door mijn ex-vrouw. Jouw onderhandelingsvaardigheden en inlevingsvermogen hebben ertoe geleid dat zij en ik periodiekaan de eettafel kunnen zitten om in goede harmonie de zaken te bespreken met en over onze dochter en andere kwesties van belang.

- Jean Paul van Munster –

Allereerst wil ik je ontzettend bedanken voor de prettige en efficiënte samenwerking gedurende dit (vervelende) proces. Ik heb je als een hele kundige en adequate advocaat ervaren. Ik ben er altijd van overtuigd geweest dat mijn dossier altijd de aandacht kreeg die het nodig had. Tevens heb je vaart in de procedure weten te krijgen, en te houden. Ik vond het prettig om naar je te luisteren.

- Tjeerd Hoekstra-

Martine was mijn advocaat in onze overlegscheiding. Goed kunnen luisteren, een flinke dosis empathisch vermogen, slimme vragen stellen, snel kunnen analyseren en een scherpe geest zijn een paar van haar kwaliteiten. Daarnaast is Martine een warme en hartelijke persoonlijkheid. Ik zou haar aanraden aan een ieder, man of vrouw, die een advocaat zoekt in het zo pijnlijke en lastige proces van een echtscheiding. Ik heb haar ervaren als een steun in mijn rug in die pijnlijk ingewikkelde periode en ben haar nog steeds dankbaar.

- A.v.W. -

Ik ben aangesloten bij

Heeft u vragen over de gevolgen van een echtscheiding of de afwikkeling van een nalatenschap? Wilt u een second opinion? Ik hoor graag wat ik voor u kan betekenen!

Laten we kennismaken